Öppet möte med Sveriges justitieminister den 27 april

Gunnar Strommer

I samband med att Sveriges justitieminister Gunnar Strömmer (M) officiellt besöker Åland i slutet av nästa vecka, arrangerar Moderat Samlings lagtingsgrupp ett öppet evenemang på Sittkoffska Gården, med Strömmer som huvudgäst. Evenemanget genomförs på torsdag den 27 april klockan 19.00.

Det blir ett spännande samtal om säkerhetsutmaningarna vi möter i Norden och hur vi kan stärka säkerheten tillsammans. På plats finns också Moderat Samlings ordförande Wille Valve (MSÅ) och nordiska samarbetsministern Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) som agerar moderatorer för samtalet. Ingen förhandsanmälan krävs och det ges möjlighet för publiken att ställa frågor.

MSÅ:s partiordförande Wille Valve kommenterar:

“Vi har goda relationer med våra systerpartier både öster- och västerut. Nu när Gunnar Strömmer besöker Åland känns det självklart för oss att arrangera ett tillfälle tillsammans med honom där alla intresserade ålänningar är välkomna att lyssna och ställa sina frågor. Som svensk justitieminister är Strömmer ansvarig för ett område som engagerar många, även oss ålänningar. Min bild är att många idag känner en oro för utvecklingen i Sverige med gängkriminalitet, skjutningar och gränsöverskridande brottslighet. Man funderar över hur det påverkar oss. Utöver det så har vi ett generellt säkerhetsläge som är utmanande. Förstås ska det bli spännande att diskutera dessa angelägna frågor med Strömmer, men han är också intressant som ”spindeln i nätet” i bygget av nuvarande svenska regeringsunderlaget då han själv var partisekreterare.”

Varmt välkomna till Sittkoffska Gården, torsdag 27 april klockan 19.00!

Dela inlägget:

Andra inlägg