Engagera dig!

Vår vision är ett starkt och samlat Åland. Vi tror att Åland mår bäst när vi har ett dynamiskt näringsliv, stark välfärd och en miljö i balans. Delar du vår vision? Hos oss får du en möjlighet att arbeta för det du tror på och bidra med dina tankar och erfarenheter. Du får chansen att bli en av dem som formar framtiden. Ta den!
vårmöte
Foto: Annica Grönlund
Partistyrelsen (1)
Foto: Kjell Söderlund
Porträttfoton: Niclas Nordlund

Bli medlem

Som medlem kan du ställa upp för oss i val, representera oss i styrelser och träffa trevliga, likasinnade människor. Kom med och forma framtiden! Du får full tillgång till Moderat Samlings interna diskussioner, möjlighet att påverka lagar och regler samt ge ditt bidrag till ett välmående Åland.

Det är lätt att bli medlem!

Betala medlemsavgiften som en onlinebetalning med kort, Apple Pay, Google Pay eller SEPA-autogiro.

Tips! Använd din mobilkamera för att öppna länken via QR-koden.

Du kan också välja att betala medlemsavgiften online som en prenumeration med automatisk betalning varje år.

Du kan avbryta prenumerationen när som helst genom att använda Stripes kundportal, eller genom att kontakta oss på kansliet.

Det går bra att betala via din bank gör betalningen till partiets konto:

IBAN FI40 6601 0001 0825 36

och ange ”Medlemsavgift” i meddelanderaden.

Om betalningen gäller någon annan, eller flera personer, så meddela oss på kansliet deras namn samt e-postadresser.

Meddela alltid din e-postadress till oss på kansliet så att du får del av information, mötesförslag och annat intressant!

Medlemsavgifter

  • Medlemsavgift vuxen €40/år

    (25 år eller äldre)

  • Medlemsavgift ungdom €5/år

    (Upp till 25 år)

Tips!

Rikta din mobilkamera mot QR-koden och öppna betalningslänken eller klicka på QR-koden och öppna länken i din webbläsare.

Vuxen 40 €
Prenumeration vuxen 40 €
Qr Medlavg Ungdom
Ungdom 5 €
Qr Medlavg Ungdom Pren
Prenumeration Ungdom 5 €

Möt några av våra medlemmar

Du har möjlighet att välja själv hur mycket och på vilket sätt du vill vara med och delta som medlem i Moderat Samling. 

Nedan möter vi några av våra medlemmar och varför de valt att engagera sig.

Sarah Holmberg

Jag är engagerad i kommunpolitiken för att vara med och påverka i frågor som direkt berör vår vardag. T.ex. barnomsorg, skola och närområdena där vi vistas. I jomalamoderaterna samarbetar vi över partigränserna och sätter sakfrågan först. Jag valde moderaterna för att det är ett parti som vågar satsa på våra yngre och investera för framtiden samtidigt som man tar ansvar för ekonomin och arbetar för att främja företagande. Kom med och påverka du också!
medlem
Foto: Niclas Nordlund

Peter Enberg

Jag är företagare har familj med två vuxna barn, är en lagspelare som alltid varit engagerad i förenings och idrottslivet, tycker om när det händer saker och är lite tempo. Blev politiskt aktiv då barnen gick i skolan och det byttes lärare jätte många gånger det första året. Har alltid varit intresserad att vara med och påverka, vilket jag tycker man har bra möjligheter i Moderaterna. Oberoende om man är med i nämnder eller kommunalt så har man också möjlighet att påverka och träffa våra lagtingspolitiker. Har länge jobbat politiskt för centrum utveckling och näringslivsfrågor och få staden att växa.
medlem
Foto: Annica Grönlund

Annika Eriksson

Jag är gift och har tre vuxna barn och bosatt i Mariehamn. Efter 35 år som sjukskötare inom specialsjukvården vill jag bidra med min kunskap och erfarenhet från vården, där jag möter mänskor i olika åldrar med olika behov av vård. Det känns därför rätt att engagera sig politiskt och på så sätt kunna vara med och påverka i frågor som berör vård och omsorg, och allas rätt till ett tryggt omhändertagande. Moderaterna kändes rätt då vi ser till att ha mänskan i centrum och värna om varje individs rätt till delaktighet och trygghet i det åländska samhället.
medlem
Foto: Annica Grönlund

Ge en gåva!

Vill du stödja frihetlig, ansvarskännande,
borgerlig politik på Åland?

Ge då gärna en gåva för att stärka vårt arbete för Åland som möjligheternas land. Din gåva borgar för seriöst, politiskt arbete för ett friare och tryggare Åland.

Betala din donation som en onlinebetalning med kort, Apple Pay, Google Pay eller SEPA-autogiro.

Det går bra att göra en donation via din bank, gör då betalningen till partiets konto:

IBAN FI40 6601 0001 0825 36

och ange ”Donation” i meddelanderaden.

Du kan anonymt och utan begränsning ge gåvor fram tills april 2027. Efter april 2027 kan du fortfarande ge gåvor, men då måste summa och namn på givare redovisas.

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får. Om vi har missat någonting, tveka inte att kontakta oss.

Som medlem i MSÅ befinner du dig i hjärtat av åländsk politik. Genom att delta i våra medlemsmöten och medlemsträffar utformar du vår politik och morgondagens Åland. Du får som medlem tillträde till våra interna diskussionsforum, möjlighet att representera oss i landskapets styrelser & direktioner. Du bjuds in till våra sommarutflykter, kräftskivor och andra evenemang.

Att bli medlem kostar 40 euro för dig som är över 25 år.

Är du yngre än 25 år? Då kostar det 5 euro.

Avgiften inbetalas till konto ÅAB FI40 6601 0001 0825 36. Genom att bli medlem stöder du direkt partiets verksamhet och synlighet på Åland.

Ja. Du kan engagera dig i Unga moderater. Kontakta Wille Valve för mer information.

Wille Valve
+358 (0)40 596 2929
wille.valve@lagtinget.ax

Vad roligt att du vill bli medlem i Moderat Samling!

Läs mer här om hur du blir medlem.

I medlemskapet ingår fritt tillträde till våra interna diskussionsforum, möjlighet att ställa upp i kommunal- eller lagtingsval och stöd från partiet, t.ex. att träna upp din medievana. Du har tillgång till en stor mängd sakkunskap i partiet och bjuds in till sommarutflykter, medlemsträffar och seminarier där vi särskilt fördjupar oss i frågor.

Givetvis får du det!

Det är fritt att engagera sig hur mycket eller hur lite som helst. En del betalar bara medlemsavgiften och följer med, andra representerar oss i en kommunal nämnd och en del är heltidspolitiker. Ett medlemskap öppnar ett nytt fönster för dig som är engagerad och bryr dig om Åland.

Kontakta partiordförande Wille Valve så får du tips!

Håll ögonen på vår hemsida och anmäl dig till något av våra evenemang. Du kan också delta i vår månatliga lunch på lagtinget. I Mariehamn, Jomala, Lemland, Eckerö och på Norra Åland har vi lokalavdelningar som är aktiva i kommunfullmäktige.

Wille Valve
+358 (0)40 596 2929
wille.valve@lagtinget.ax

Ja, visst kan du det. Vi är glada för att du vill stödja vårt arbete!

Du kan donera pengar till vårt parti som hjälper oss att göra en bra kampanj. Du kan debattera moderata idéer och därmed utveckla och vässa vår politik.