Jesper Carlsson

Ordförande i Unga Moderater, kandidat i lagtingsvalet
Jobb/Yrke: Ekonomisk medarbetare

Jag är en samhälls-, sport- och ekonomiskt intresserad kille vid en ålder av 20 år. Sen mina avslutade gymnasiestudier arbetar jag sen ett år tillbaka på Alandia Försäkring som ekonomisk medarbetare. Vid sidan av mitt arbete brinner jag för mitt samhällsengagemang och arbete med sporten på Åland.

Jag vill
Bygga och utveckla vidare vårt samhälle till det bättre, lyfta den åländska poltikens ansikte och vara en motvikt mot det stillastående etablissemanget.

Det var av nyfikenhet för människan som jag valde politiken. Det är där det börjar. Hos människan och i människans relation till andra människor. Det kombinerat med arbetet att utjämna livschanser är och kommer vara mina ideal att arbeta för i min politiska gärning.

Jag började engagera mig i den politiskt obundna gruppen Unga Högersinnade, en paraplyorganisation för borgerliga ungdomsförbund på Åland som jag numera är ordförande för.

Min drivkraft för samhället återspeglas också i att jag är ordförande för Unga Moderater för Åland. Det numera största, mest aktiva och roligaste ungdomsförbund på Åland.

Under min ledning för dessa grupper har jag ordnat politiska ungdomskvällar, debattkvällar, stått ute på fältet och träffat människor, skrivit debattartiklar och deltagit i debattprogram både i radio och också TV.

Varför jag kandiderar till lagtinget i höst är för att jag vill förändra den åländska politiken i grunden. Jag upplever att människor är trötta på den trögrörlighet som finns bland politikerna som gör att de inte förmår att utveckla, modernisera och lotsa det åländska samhället framåt i tillräckligt stor utsträckning.

För att utveckla samhället framåt måste vi ha en attityd och politik som innebär att alla människor får komma till sin rätt och som inkluderar alla. Ett samhälle där vi låter människor växa och utvecklas av egen kraft och strävan är ett bra samhälle.

För att åstadkomma det är en viktig del att ha ett eget arbete. Det är genom arbete som människan får mer makt över sin egen vardag, samtidigt som det skapas mer resurser att fördela till vår viktiga gemensamma välfärd.

Den åländska politiken behöver förnyelse och förändring. För att vi ska kunna ge politiken ett ansiktslyft igen behövs nya, unga och friska fläktar i den beslutande makten. Individer som förmår se verklighetens behov och därefter forma sina beslut, individer med framåtanda och positiv framtidstro. Jag begär din röst för att bygga och lotsa Åland framåt.

Om mig

Född: 1995
Bor: Mariehamn
Fritidsintressen: Sport, vänner, underbar flickvän och sena sommarkvällar.

Jag kan:
Tala (signifikant för en politiker), ha roligt, leda, engagera, påverka, döma fotboll och spela tuba.

Min viktigaste valfråga
Utjämna livschanser