Kreativ samarbetspolitiker
Det som ligger mig varmast om hjärtat är förståss barn- och ungdomsfrågor, näringslivsfrågor och då framfört allt inom upplevelseindustrin samt Ålands framtida kommunstruktur och -service.
De flesta uppfattar nog mig som en kreativ samarbetspolitiker som ser möjligheterna framom hindren. Ensam gör man inte mycket i politiska sammanhang, det gäller att engagera och visa engagemang – då når man resultat. Två nyckelord för mig är ansvar och ödmjukhet.
Jag vill att Åland ska vara en trygg plats att bo och verka på. Vi bör även tillsammans jobba för ett hållbart Åland genom förnyelsebar energi, rena sjöar och hav och närproducerat.

Jag vill:
– införa ”kreativ eftermiddag” i skolan, en sammanslagning av eftermiddagsverksamheten och fritidsverksamheten för att våra skolbarn och -ungdomar ska få daglig rörelse och kreativitet varje vardag.
– fortsätta arbetet med satsningen på ”Team Åland”, då hittar vi framtidens företag, entreprenörer och jobb.
– skapa förutsättningar för en åländsk evenemangsbyrå under Visit Åland för att utveckla befintliga och skapa nya evenemang – upplevelseindustrin är framtiden på Åland.
– jobba för ett hållbart Åland.

Om mig
Född: i Mariehamn 16 februari 1964
Bor: Delvik, Sund.
Familj: Kärestan Gunilla, dottern Matilda, bonusbarnen Maj-Len med familj och Dennis med sambo samt hunden Ztella och katten Mysan.
Arbete: Kundrelationsmarknadsförare på Paf (2001-)
Gör mig glad: när det går bra för Stallhagens bryggeri Ab, som är min baby eftersom jag var initiativtagare och grundare av bryggeriet.
Fritidsintressen: Sport i allmänhet och fotboll i synnerhet, resor och upplevelser samt lågintensitetträning.
Aktuella uppdrag: Kommunstyrelsens ordförande i Sund (2008-), ordförande för Ålands Fotbollförbund (2015-), styrelsesuppleant i Moderat Samling för Åland (2014-), medlem i Finlands Bollförbunds marknads- och kommunikationsutskott (2015-).
Förebild: Pappa Anders Mattsson för att han är lugn, rättvis, saklig, klok och engagerad.

Vad får ett samhälle att leva och växa: när folket har tilltro för framtiden.
Mitt motto: ingenting är omöjligt, det kan dock ta lite tid innan det är möjligt.
Jag gillar livet, livsnjutare! Jag ogillar intolerans, orättvisor och krig.

Politiska frågor jag brinner för: barn- och ungdomsfrågor, näringslivsfrågor och välfärdssamhället.