Jag kandiderar till både lagting och Mariehamns fullmäktige.

Varför gör jag det? Helt enkelt därför att jag tycker att samhället idag utvecklas i en tråkig riktning med intolerans och egenvinning. Den riktningen skulle jag gärna vara med att ändra på.

De som känner mej vet hur jag är. Brinner för Ungt entreprenörskap, utbildning, ledarskap, vill att det skall hushållas klokt med skattemedel, kämpar för sopfri stad, vill ha rent hav, äta ekologiskt, älskar hundar, båtliv och ser medmänniskan. Familjen är viktig för mej, den jämlika individen likaså samt självstyrelsen och vårt svenska språk.

Sopiga gator och parker gör mej förbannad. Ett smutsigt hav gör mej förtvivlad och slöseri med skattemedel tål jag inte alls. Inte gillar jag förståsigpåare som alltid vet bättre än alla andra heller.

Med andra ord är jag en typisk Moderat.

Jag flyttade till Åland för 1980 för att studera vid Handelsläroverket och stannade kvar på holmen, studerade till yrkeslärare och hade förmånen att undervisa på mitt älskade Handels i olika roller 20 år. Februari i år började jag som sekreterarchef på ÅHS. Jag kände att jag behövde växa som ledare och människa och ett nytt jobb gör att man först förlorar fotfästet totalt när allt är nytt och främmande och sedan har man chansen att lära sig nytt och utvecklas! Det har jag gjort!

Jag blir inte annorlunda bara för att det är val. Så jag kommer inte att skriva insändare på löpande band. Inte slå mej för bröstet om jag varit med och fattat bra beslut där jag varit invald. Absolut inte lova guld och gröna skogar för att med löften locka någon att rösta på mej.

Vad jag däremot lovar är att gör mitt bästa för hela Åland i Lagtinget och för staden i fullmäktige.