Med drygt 20 års erfarenhet inom restaurangbranschen har jag god människokännedom och har blivit en bra lyssnare och medlare. Jag arbetar på Stallhagen som servitör och kock samt driver på sidan av det min egna firma med inriktning på hälsa, välmående samt utvecklande av nya ledare inom branschen. Jag har jobbat på flertalet krogar både på Åland, i svenska fjällen samt på ett antal kryssningsbåtar i Östersjön. Jag älskar nya utmaningar. Att nu ge mej in i politiken känns som ett naturligt val för mej då jag har många starka åsikter och stora visioner som jag vill föra fram.

Jag är en levnadsglad kvinna som brinner för att folk, vår fina natur och vårt hav ska må så bra som möjligt. Utan vår unika miljö som vi har på Åland har vi inte mycket att erbjuda de som besöker vår vackra ö. Det ska vara en självklarhet att alla ska kunna bada i vårt hav utan att vara rädda för att bli förgiftade! Vi ska också se till att hålla en sund inställning till vårt fiskbestånd, plantera ut nya yngel och se till så att inte arterna hotas av utfiskning.

Jag är av åsikten att bilskatten borde regleras så att miljöbilar, elbilar och hybridbilar får skattelättnader. Bilskatterna överlag tycker jag borde ses över så att folk har råd att köpa nyare och mer miljövänliga bilar, vilket skulle resultera i mindre avgasutsläpp och en renare luft.

Här på Åland blåser det för jämnan vilket gör att vi borde kunna bygga fler vindkraftverk samt ta till vara på vågornas kraft och utvinna mer el från naturliga källor.

Utbildning är ett viktigt ämne för mej. Att ta till vara på individens starka egenskaper och främja elevernas kreativa sidor borde vara en naturlig del av skolgången.
Skapa ett intresse för entreprenörskap i en tidig ålder för att främja framtidens företagande, säkra ett välmående näringsliv och en sund ekonomi.

Jag är för sammanslagningar av kommuner för att öka valfriheten för individen och kostnadseffektiviteten för samhället. Jag vill att föräldrar ska kunna välja var deras barn går i skola eller på dagis. Det ska vara så smidigt som möjligt för att minska onödiga omvägar när man för barnen till dagis. Mindre onädig bilkörning – mindre avgaser!

Jag vill främja ekologiskt jordbruk för att minska utsläppen från åkrar samt för att vår hälsa hotas av alla gifter vi får i oss varje dag. Ju mer närodlat och ekologiskt vi äter, desto bättre kommer vi att må. I skolor och offentliga kök borde det vara en självklarhet att först och främst välja produkter ur det åländska sortimentet för att stimulera det lokala jordbruket.

Åland för mej betyder frihet. Frihet att välja hur du vill leva ditt liv på dina egna villkor. Vi har ett fantastiskt fint samhälle, som det är på allas ansvar att förvalta på bästa sätt.

Om mig

Född: 23 juli 1980
Bor: Björkudden, Lemland
Familj: Sambon Ted, sonen Leo samt två katter
Gör mej glad: När folk lever upp till sin fulla potential
Fritidsintressen: Umgås med familjen, yoga, pyssla i trädgården, resa, njuta av livet

Mitt motto: Do your best and let life do the rest!

Jag vill arbeta för att Åland ska vara den bästa platsen i världen att bo, arbeta och leva på! Jag vill dra mitt strå till stacken genom att ställa upp i höstens val.
Vi bor på fredens öar och här ska alla vara välkomna att starta ett tryggt liv för sig själv och sin familj.