En högersinnad stadsbo med rötter i skärgården

Jag har en högskoleexamen och har jobbat som lärare och IT-systemansvarig på Ålands gymnasieskolor i 21 år. Före det var jag sjöman i några år. Jag berättar med stolthet att jag var bara 15 år när jag for ut som jungman på ett litet åländskt lastfartyg.

När jag pratar politik så handlar det ofta om självstyrelsen, ekonomi, jobb och näringsliv. Jag har också drivit familjepolitiska frågor hårt i många år och är ”pappa” till det fyraåriga hemvårdsstödet som infördes på prov i Mariehamn.

Jag vill: skapa ett friare och rikare Åland

Om mig

Född: på BB i Mariehamn år 1966

Bor: i eget hus i Hästskon i Mariehamn

Familj: fru och två vuxna barn

Gör mig glad: familjen och vänner, god mat och dryck, fartens tjusning och naturupplevelser.

Fritidsintressen: Motorcykelturer, sjöfågeljakt, promenader, damfotboll, god mat och dryck, politik

Aktuella uppdrag: ordinarie i MSÅ-partistyrelse, ersättare i stadsfullmäktige, socialnämnden och MCA:s styrelse.

Politisk förebild: Det var nog Roger Jansson som lockade mig till politiken för länge sedan. Jag tycker att hans lantrådsperiod 1995-1999 var den produktivaste i modern tid.

Vad får ett samhälle att leva och växa: strävsamma människor som t.ex. vi ålänningar

Mitt motto: mer frihet kräver mer eget ansvar. Det gäller både den enskilda individen och Ålands självstyrelse.

Om du gillar en rak högerpolitik så rösta på mig!

– i lagtinget kommer jag att arbeta för ett självstyrt, svenskspråkigt och blomstrande Åland. Mitt mål är att vår offentliga sektor ska vara effektiv och hålla nordisk toppklass. Åland ska vara en av världens bästa platser att bo, leva och verka på. Jag är också ganska ekonomiskt sinnad och är bra på att prioritera när det behöver sparas.

– I Mariehamn kommer jag att arbeta för en bra barnomsorg, äldreomsorg och grundskola samt en mycket bättre tomtpolitik. Att förbättra stadens ansträngda ekonomi känns också väldigt viktigt.