Partiordförande och lagtingsledamot från Jomala

Född: 1969 i Stockholm av svensk mamma och pappa från Saltvik. Flyttade till Åland när jag fyllde 1år då mina föräldrar bestämde sig att flytta tillbaka till Åland då de tyckte att Åland var en bättre plats än Stockholm att växa upp på för mig. Oj vad jag är glad för det idag! Jag älskar mitt Åland!

Bor: i Jomala

Familj: Min man Dennis och våra söner Albin 16år och Alfons 4 år

Gör mig glad: att få vara med min familj och njuta av livet när det finns en stund över.

Fritidsintressen: De är dåligt med sådana just nu. Jag hittar inte tiden till dem men jag gillar att baka, odla lite grönsaker i mitt lilla lilla land på Föglö, se på film är total avkoppling och att kunna åka ut på sjön en sväng på sommaren är underbart! Om man sedan kan kombinera detta med att dessutom kunna umgås med sin familj och vänner då är min lycka total.

Aktuella uppdrag: Mamma och entreprenörsfru ,Partiordförande, lagtingsledamot , sitter i Moderat Samlings styrelse som 2:a vice ordförande, Ordförande för Ålands Hälso- och sjukvård, styrelseledamot i Ålandsutvecklings Ab och Ålands fastigheter Ab.

Mitt motto: ” Allt vad jag vill att andra skall göra för mig så skall jag också göra för dem”

Gillar/gillar inte:

Jag älskar när det går bra för någon om det så handlar om att komma in i en skola man drömt om, vinna på lotto, få sitt drömjobb, få barn eller om ditt egna företag går bra. Den bästa lyckan är en delad lycka.

Jag hatar egoistiska utspel, avundsjuka och den nordiska jantelagen

Politiska frågor jag brinner för: Att vår åldringsvård skall bli mer personligt anpassad och att individens behov är det som skall styra vilken vård och vård form man får. Jag ställde upp i valet 2011 på grund av just detta då min 70årige pappa fick Alzheimer och den vård som fanns för honom inte egentligen passade för honom. Min familj letade alternativ och de fanns inte några. Därför hoppas jag mycket på att den möjligheten nu skall öppnas upp med servicesedlarna. Det är många fler unga som drabbas av demens idag och där står alla kommuner på Åland rätt oförberedda och jag hoppas att det skall hittas lösningar för det nu inom en snar framtid. Jag har jobbat aktivt för en flexibilitet på DGH och att det där skall öppnas upp möjligheter för att ev. kunna ta emot den gruppen av individer dit.
Jag har varit egen företagare sedan jag var 23år och jag letar alltid efter möjligheter att förenkla och göra det mera intressant för någon att bli egenföretagare. Efter många år i restaurangbranschen så försöker jag vara medveten och insatt i de olika lagförslag som kommer att påverka branschen och medvetandegöra de problem och utmaningar som kan uppstå.